Природолечение: лечение с билки и натурални средства


Защо все по-често поглеждаме към старите билкови народни рецепти?


През последните няколко десетилетия официалната медицина започва да отделя повече внимание на природолечението.
Все повече лекари предупреждават за пристрастяване към лекарствата и колко опасни могат да бъдат те.
Средства за спадане на кръвното налягане например, които се взимат по-продължително време, предизвикват у жените образуването на рак на гърдата. В България съществува огромно разнообразие на растителни видове, които са около 3600 на брой.
Особено полезна е употребата на билките и препаратите, получени от тях, при хронични заболявания, които изискват продължителното им прилагане.

Забележка*
И все пак  билките трябва да се използват много внимателно.
Предварително се осведомете за лечебните способности на дадена билка, продължителността и начина на употреба, има ли противопоказания.

Бързо освобождаване от махмурлук



Махмурлукът не е нищо друго освен неприятен ефект, който може да срещнете след консумацията на алкохол. Но,  дори и да не сте голям почитател на алкохола, в  тази статия можете да научите, как да се справяте в домашни условия, с това неприято състояние.
1. Банани
След като се събудите скоро след луда нощ, задължително трябва да имате банан на сутринта. Можете да включите този плод в закуската си, за да се отървете от махмурлука. Известно е, че е богат на калий и действа за по-бързо възстановяване на тялото. Не е нужно да правите шейк, а просто го обелете и се насладете на яденето.

2. Вода
И все пак най-доброто средство за очистване си остава водата. Освен за хидратация на тялото, тя помага при разреждане на примесите. В идеалния случай трябва да пиете най-малко 6-8 чаши вода, през определени интервали от време, през целия ден.

3. Лимони
Лимонът помага за детоксикация на организма и разграждане на алкохола. Цитрусовите плодове не само освежават ума и тялото, но и са подходящи за разстроен стомах. Трябва просто да добавите две супени лъжици лимонов сок и една лъжичка мед в топла вода.
След като се събудите, можете да изпиете 2-3 чаши от сока. Като алтернатива, можете да потопите лимоновите резени във водата за една нощ.

4. Чай от джинджифил
Той помага да се измъкнем от гаденето и да ускорим процеса на храносмилане. Така че, ако имате свободно време сутрин, подгответе малко чай от джинджифил и се отървете от главоболието. Нарежете 8-10 резенчета джинджифил и го сварете за 20 мин в един литър вода. За да подобрите вкуса, можете да използвате 3-4 лъжици мед или да добавите пресен портокалов сок.

5. Полу-течни храни
За закуска, можете да опитате супа или овесена каша вместо друг вид храни, които по-трудно се смилат. Това ще ви гарантира запазването на енергийното ниво и преодоляването на проблемите, причинени от махмурлука.

6. Доматен сок
За да се предпазите от махмурлук, можете да опитате доматен сок. Това би повишило метаболизма и ще разгради значително алкохола. Просто смесете няколко резенчета домат с една чаша вода и чена лъжичка мед, миксирайте с блендер.

7. Мента
За да отпуснете корема, опитайте да подъвчете няколко листа от мента. Като алтернатива, можете да капнете няколко капки (екстракт от мента) в топла вода и да се отървете от неприятното чувство и нестабилния ум. В случай, че не сте в състояние да продължите с посочените по-горе средства за защита, тогава е по-добре да опитате сън. Ако психическият дисбаланс се запази за по-дълго време, тогава веднага трябва да говорите с лекар.